fordires logo

                                                                 logos top

 

 

CONÈIXER I COMPRENDRE EL MODEL DE DIRECCIÓ

DISSABTE, 24 DE FEBRER DE 2018  

Auditori del Centre de Recursos Agraris Can Ribas. Les Franqueses del Vallès  

 

Exercir la direcció d’un centre educatiu públic és com jugar a handbol. Surts a la pista i, al principi, tot sembla molt senzill: es tracta de passar-se la pilota, xutar i fer gol. A mesura que t’endinses en el joc observes que, darrera allò que semblava simple, s’hi amaguen conceptes, tècniques i tàctiques complexes: defensa avançada, doble pivot, pressió, blocatge, fly, joc passiu, vaselina, passadís de seguretat, llançament rectificat, dobles, passes, exclusió, porter-jugador... Aleshores t’adones de la importància de conèixer en profunditat les normes del joc; no es pot jugar a handbol amb regles de basquet.

Amb la direcció succeeix quelcom semblant. Al començament, sembla que es tracta d’organitzar el centre d’acord amb les instruccions rebudes per tal que la vida escolar discorri amb placidesa. A mesura que transcorre el temps observes que el joc és més complex, que res no és allò que aparentava; prens consciència de la necessitat de comprendre en profunditat les normes del joc, és a dir, el model directiu. Aleshores, t’adones que no hi ha un únic reglament sinó que admet interpretacions divergents: la realitat és polièdrica.

La sessió formativa es proposa contribuir a la construcció d’uns fonaments sòlids damunt dels quals bastir l’exercici de la direcció de centres educatius per tal d’afrontar els dilemes i les situacions quotidianes que constitueixen l’essència de la feina.

 

 

Search